Zapisz się do newslettera, a otrzymasz 5% rabatu na zakupy w naszym sklepie !
Wpisz adres email, aby otrzymywać informację o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
- Przepisy Meksykańskie (4)
- Przepisy Orientalne (33)
Ryż Do Sushi Premium Shinode 1kg SUN CLAD
towar niedostępny
Opis
Ryż Do Sushi Premium Shinode 1kg SUN CLAD
Opis: Ryż do sushi shinode firmy Sun Clad w opakowaniu 1kg. Jest popularnym gatunkiem, z którego przygotowuje się sushi. Ceniony w całej Europie. Z tego powodu, także w Polsce jest najczęściej kupowanym ryżem do sushi. Shinode charakteryzuje się wytrzymałym krótszym ziarnem, o obłej formie i mlecznej barwie. Po ugotowaniu jest kleisty i lepki, dzięki temu łatwo się formuje, zlepia i je pałeczkami. Doskonały również do kuchni gorącej. Może być stosowany do codziennego gotowania jako dodatek lub główny składnik np. tradycyjne risotto. Ryż shinode to najwyższa jakość i doskonały smak.
Składniki: Ryż do sushi.
Produkcja: Włochy
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1479kJ/348kcal
Tłuszcz 0,7g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g,
Węglowodany 78g,
w tym cukry 0,3g,
Białko 7g,
Sól <0,01g.
Masa netto: 1kg
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data ważności: Produkty większości posiadają bardzo długie daty ważności (wyjątkiem są produkty, których specyfika nie pozwala na długą datę przydatności). W celu poznania konkretnej daty, prosimy o zapytanie mailowe.
Dystrybucja: Produkty Orientalne Mateusz Pawełek Arkadiusz Horoszczak S.C. Ujazdowska 78, 47-100 Strzelce Opolskie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
najki
zawsze mozna liczyc na profesjonalne doradztwo w tym sklepie.
Emilia
Bardzo przyzwoity ryż - ładne krótkie ziarenka, dobrze się lepi i kręci.
JNa
Dobry ryż do sushi, ziarenka zachowują formę, są sprężyste i równomiernie ugotowane, dobrze się klei. Trzeba tylko pamiętać o prawidłowych proporcjach wody 1,2-1,3:1, czyli nieco mniej niż w przypadku wielu popularnych odmian ryżu do sushi, inaczej będzie rozgotowany, tak przynajmniej wynika z moich doświadczeń.
reno@gift
nawet dobry smak
Knurr99@1
Nawet dobry